top of page

TRAININGEN VERBINDEND LEIDERSCHAP

Integreer menselijkheid binnen jouw team 

Frustraties zijn voelbaar en dingen die gezegd moeten worden, blijven onuitgesproken.
Elkaar aanspreken is echter de enige duurzame oplossing.

 

Vind je dat spannend en weet je niet hoe je dit best aanpakt? Verlang je ernaar echte gesprekken te gaan voeren met jouw team? Lees dan verder.

Herken jij onderstaande?

 •  Je voelt je moe en gefrustreerd omdat de teammeeting echt niet vlot ging, de neuzen staan niet in dezelfde richting en er hangt onderlinge spanning. Je ziet veel problemen maar geen oplossingen om terug dezelfde taal te spreken.

 • Je hebt net een tussentijds evaluatiegesprek achter de rug met een van je medewerkers. Je voelt twijfel of de feedback binnenkwam en vraagt je af hoe je een positieve invloed kan hebben op je medewerkers d.m.v. een evaluatiegesprek.

 • Een medewerker kondigde aan ander werk te gaan zoeken net nu één van je medewerkers langdurig ziek is. Je heb geen idee op welke manier je impact kan hebben op het grote personeelsverloop en absenteïsme.

 • Je wilt de spanningen die er hangen binnen het team benoemen maar je vreest veel weerstand en weet niet hoe je hiermee zou moeten omgaan.

 • Je merkt dat er vaak "ja" wordt gezegd maar eigenlijk "nee" gebeurt. Het is je een vraagteken hoe je je team enthousiast kan maken voor uitdagingen, bepaalde opdrachten, verandering.

En wil jij 

 • op een laagdrempelige manier inzetten op een fijne werksfeer

  • kleine successen vieren

  • waarderingscultuur gaan creëren

  • feedforward gaan installeren

  • het onzichtbare bespreekbaar maken (normen/waarden, drijfveren)

 

 • veiligheid en vertrouwen creëren binnen jouw team/organisatie

  • hulp vragen, anderen betrekken bij beslissingen

  • jezelf kwetsbaar opstellen/ jezelf tonen

 

 • moeilijke gesprekken aangaan

  • (h) erkennen van onderstroom (sabotage, roddels, sarcasme,...)

  • jezelf en anderen ondertitelen

  • leren omgaan met weerstand

Een volmondige JA tegen bovenstaande? 

Dan is de WORKSHOP VERBINDEND LEIDERSCHAP iets voor jouw organisatie.

Dit levert het jou/jullie op:

plezier in team & in je rol als leidinggevende

Je weet hoe je op een laagdrempelige en eenvoudige manier kan inzetten op een beter teamgeest. Er heerst een open vertrouwelijke sfeer en er wordt tijd genomen om kleine successen te vieren.

focus op +
feedforward, erkenning

échte gesprekken

teamwaarden for the win

De focus van de communicatiecultuur ligt op het positieve, waardering wordt ingebed in de organisatie en gebeurt spontaan. Van hieruit kunnen ook uitdagingen in alle veiligheid worden uitgesproken.

Je neemt jouw leiderschapsrol met zelfzekerheid op. Je bent een voorbeeldmaker en toont jezelf aan jouw team, vraagt hulp en input van jouw teamleden.

Dit werkt besmettelijk.

Teamwaarden krijgen samen vorm. Het is helder wat het team belangrijk vindt en dit vormt een gedragen fundament om altijd naar terug te keren.

Verbinding is als lijm tussen mensen, zonder is een (h) echt team een utopie.

 

Het is mijn passie om meer menselijkheid binnen te halen in zorgorganisaties zodat iedereen zichzelf kan zijn.

Zorgen voor zij die zorgen, daar wil ik samen met jou voor gaan!

Handdruk

Wil je meer inzoomen op specifieke uitdagingen van jouw organisatie?

Met mijn AANBOD OP MAAT (zie verder) kijken we samen hoe we aan de slag kunnen.

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertel jij in grote lijnen wat jouw uitdagingen zijn en kijken we samen op welke manier ik jou best kan ondersteunen.Last but not least kijken we of er een klik is.Om een connectie te krijgen met jouw organisatie, geef ik er de voorkeur aan gesprekken, trainingen in house te laten plaatsvinden.

CALL O ACTION

CALL TO ACTION

Tijdens deze sessie kom jij als leidinggevende met concrete uitdagingen die jij ervaart binnen jouw team en kijken we samen hoe hierop in te spelen.

 

Call to action, let's get out of the box(es) - 1,5u

Met deze call to action (1,5u) breng ik samen met jou de uitdagingen van jouw team/teams in kaart. Je krijgt van mij enkele inzichten mee waarmee je verder aan de slag kan gaan.

Doordat jij afloop een bondig verslag met call to actions ontvangt, kan jij op elk moment teruggrijpen naar de te zetten stapjes.

Call to action, making your own puzzle - 2x 1,5u

Met deze call to action (1,5u) breng ik samen met jou de uitdagingen van jouw team/teams in kaart.  Ik stel heel gerichte vragen en stel alvast enkele quick wins voor die je onmiddellijk kan gaan toepassen.  Mocht je even vastzitten, niet getreurd, je kan teruggrijpen naar het verslag dat ik jou bezorg na afloop.  

 

Ik houd jou accountable! Na een afgesproken periode heb je met mij een online check-in call (1,5u) en bespreken we wat goed gaat en waar je nog uitdagingen ziet.

Image by Edge2Edge Media
CONNECTED LEADERSHIP TRAININGROUTE
Image by Matteo Vistocco

CONNECTED LEADERSHIP TRAINING ROUTE

Met deze training gaan we transversaal aan de slag binnen jouw organisatie. Om duurzaamheid te garanderen is een draagvlak essentieel.

Dit traject omvat 3 delen. 

 

1. Samen met de bedrijfsleider/managementteam (MT) en HR partner bekijken we op welke manier we weer meerverbinding/menselijkheid kunnen aanwakkeren binnen het bedrijf. Ik kies er dan ook voor om ook jou onder te dompelen in het bad van verbinding.

Kortom: 

 • Eerste gesprek Bedrijfsleider en HR medewerker (1u)

 • Mini workshop MT (1,5u)

2. Vervolgens voorzie ik een workshop voor de leidinggevenden (halve dag). Tijdens deze workshop komen er bewustwordingsoefeningen aan bod en gaan jullie aan te slag met elkaar. De leidinggevende kan na deze workshop doormiddel van de tips & tricks die ik aanreik zelf aan de slag binnen hun team. Indien gewenst kan ik op teamniveau  nog verder in faciliteren.

 • ​Workshop aan leidinggevenden (halve dag)

3. In het geval jullie graag ook op teamniveau aan de slag gaan is dat zeker ook mogelijk. Ik organiseer een call met jou als leidinggevende waar ik inzicht krijg op de uitdagingen van jouw team.  Je krijgt van mij een beknopt verslag en een uitgewerkt voorstel van hoe we aan de slag kunnen met jou en jouw team.

 • In kaart brengen grootste uitdagingen binnen jouw team  (1u)

 • Workshop op maat binnen team (2u)

Let's keep in touch? Dat Kan!

Via online check-ins en/of terugkomsessie(s) kijken we samen hoe jullie aan de slag gingen, wat goed loopt en welke uitdagingen nog getackeld mogen worden.

bottom of page